Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدباقر حاج کاظمی گفت: یکی از سنت‌هایی که در کشور ما با اقبال زیادی روبه رو است قربانی کردن حیواناتی نظیر گاو و گوسفند برای ادای نذر به صورت سنتی در مقابل عزاداران و دسته‌های عزاداری در ماه محرم است، اما این روش با توجه به فصل و شرایط فعلی به نوعی تهدید بهداشتی محسوب شده و توصیه نمی‌شود.

وی تاکید کرد: ذبح نیابتی دام‌های نذری در محل کشتارگاه‌ها موجب ارتقای بهداشت عمومی جامعه و پیشگیری از بروز بیماری‌های خطرناکی همچون تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت در انسان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسوول ادامه داد: ذبح دام‌های قربانی در کشتارگاه‌های تحت نظارت دامپزشکان و همچنین نگهداری لاشه‌ها در اتاق پیش سرد ۲۴ ساعت قبل از مصرف، تأمین کننده سلامت گوشت نذری و ضامن حفظ سلامت شهروندان است.

حاج‌کاظمی به افرادی که اصرار دارند دام نذری را در جلوی دسته‌ها و هیات‌های عزاداری قربانی کنند، توصیه کرد، این افراد برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام هنگام ذبح دام از دستکش، عینک، ماسک و چکمه و استفاده کرده و برای جلوگیری از ورود خونابه به کانال و جوی‌های شهر، ذبح دام را نزدیک چاه جذبی انجام داده و خونابه‌های ناشی از شستشو را به طرف چاه هدایت کنند.

وی یادآور شد: انتخاب مکان مناسب، وجود آب در نزدیکی ذبح برای شستشوی سریع خون از کف خیابان، انتقال سریع پوست و اضافات بدن احشام به محل مناسب از جمله نکاتی است که لازم است تا مردم آن را برای سلامتی خود و سایر شهروندان رعایت کنند.

این مسوول ادامه داد: با توجه به گرمای هوا بلافاصله بعد از ذبح دام امعاء و احشاء (مانند شکمبه، روده، جگر، قلوه، ریه و غیره) باید از لاشه جدا شده و اگر فاصله ذبح و خارج کردن این اعضاء بیش از یک ساعت باشد، میکروب‌ها و سموم میکروبی به داخل گوشت نفوذ کرده و موجب ایجاد بوی تعفن در گوشت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: رعایت نکات بهداشتی ذکر شده، باعث کاهش مخاطرات ذبح غیربهداشتی دام مانند سرایت یا شیوع انواع بیماری از دام به انسان شده و به ذابحان توصیه می‌شود از تماس و له کردن کنه‌های موجود بر روی پوست دام خودداری کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به این که برخی علایم بیماری را فقط کارشناسان دامپزشکی تشخیص می‌دهند، یادآور شد: اگر شهروندان دام خریداری شده را برای ذبح به کشتارگاه ببرند، ناظران بهداشتی و شرعی آمادگی دارند که در همه مراحل ذبح نظارت داشته و اگر اندام و یا لاشه مشکل داشته باشد، اصلاح‌سازی یا سایر راهنمایی‌های لازم انجام می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دامپزشکی دام و طیور ذبح دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۹۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید

به تازگی متخصصان ایده های جدیدی را درباره مصرف ویتامین ها ارائه داده اند و با استناد به آن ها متوجه می شویم که توصیه های آنان در مورد ویتامین نسبت به همیشه فرق می کند که حال در این قسمت برخی از این کشفیات پزشکان را در مورد مصرف ویتامین را برای شما فاش خواهیم کرد.

ویتامین C صرفا به شما ادرار سنگین را می دهد

به گزارش نمناک، محققات تحقیقات گسترده ای را در مورد چگونگی استفاده بدن از ویتامین C انجام داده اند. اگرچه که بعضی از این تحقیقات نشان می دهد که ویتامین C می تواند از ابتلا به بیماری هایی مثل سرطان جلوگیری کند و برای مشکلاتی مثل سرماخوردگی نیز بسیار مناسب است اما بهترین منبع دریافت آن استفاده از میوه و سبزیجات است و زمانی که دز مصرف ویتامین C بالا می رود، جذب آن پایین می آید و بیشتر آن همراه با ادرار از بدن خارج می شود.

پس استفاده از قرص ها و مکمل های ویتامین C را کنار بگذارید. به راحتی می توان مقدار مناسب این ویتامین را از میوه ها به دست آورد که برای خانم ها 75 میلی گرم و برای آقایان 90 میلی گرم در روز می باشد و از طرفی تنها 6 درصد از مردم جهان از کمبود ویتامین C رنج می برند و پس استفاده از مکمل آن فایده ای نخواهد داشت.

اگر هفته ای دوبار ماهی می خورید، نیازی به مکمل امگا 3 ندارید

افراد اغلب از پزشکان در مورد مکمل های امگا 3 سوال می پرسند. پزشکان بر این عقیده هستند که اسید چرب غیر اشباع در بسیاری از ماهی ها یافت می شود ، پس مصرف دو وعده ماهی در هفته می تواند ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد اما مصرف بیش از این مقدار تفاوت خاصی را ایجاد نمی کند.

پس اگر کم ماهی می خورید، کاملا منطقی است که یک کپسول یک گرمی از روغن ماهی را در روز مصرف کنید، مخصوصا اگر بالای 40 سال سن دارید و مبتلا به مشکلات قلبی هستید اما در صورت مصرف دو وعده ماهی در هفته، از مکمل استفاده نکنید زیرا استفاده بیش از حد از امگا 3، کلسترول LDL را افزایش می دهد.

اگر پوکی استخوان ندارید، از قرص های کلسیم استفاده نکنید

همیشه به خانم ها گفته شده که برای محکم کردن استخوان ها از قرص های کلسیم استفاده کنند و بعضی از افراد سه یا چهار بار در روز از این مکمل ها استفاده می کنند.

اما عقیده اصلی پزشکان این است که اگر استخوان های سالمی دارید، هیچ نیازی به مکمل کلسیم ندارید، زیرا نه تنها هیچ کمکی به شما نمی کند، بلکه آسیب زننده نیز هست. کلسیم را می توانید از مواد غذایی مثل بروکلی، شیر، ماست و پرتقال دریافت کنید. شما تنها به 1000 میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارید که در یک رژیم معمولی حدود 850 میلی گرم از آن دریافت می شود.

پس نتیجه می گیریم که اگر پوکی استخوان ندارید، هیچ نیازی به مصرف قرص کلسیم ندارید حتی اگر فقط 500 میلی گرم از آن را در طول روز از رژیم غذایی دریافت می کنید.

اگر زانو های ورم کرده و دردناک دارید، مکمل گلوکزامین یا کندرویتین را امتحان کنید ، این مکمل می تواند علائم پوکی استخوان را درمان کند.

شاید نمی دانستید که این مکمل برای عملکرد و بهبود درد استخوان و مفاصل مناسب است. پس اگر درد هایی را در زانو و استخوان های خود احساس می کنید، از مکمل گلوکزامین یا کندرویتین به مدت دو تا سه ماه استفاده کنید و اگر تغییر و بهبودی را احساس نکردید، یعنی مشکل شما ریشه دیگری دارد.

ویتامین D بیش از حد فروخته می شود

شاید مقالات زیادی را در مورد ارتباط بین کمبود ویتامین D و افزایش خطراتی مثل سرطان، حملات قلبی، عفونت ها، بیماری آلزایمر، بیماری های خود ایمنی، افسردگی و چاقی مطالعه کرده باشید اما این مقالات هیچ علتی را بیان نمی کنند.

اغلب ما نمی دانیم که ویتامین D چگونه در بدن عمل می کند و کار اصلی این ویتامین، محکم ساختن استخوان ها، بالا بردن جذب کلسیم می باشد اما استفاده بیش از حد از آن می تواند مشکلاتی مثل حالت تهوع، یبوست و ضعف را نیز ایجاد کند زیرا افزایش جذب کلسیم بیش از حد طبیعی می شود و فرد به مشکلات آن مبتلا می گردد.

پس بیشتر نوجوان در حالت طبیعی به این ویتامین نیاز ندارند اما بعد از سن 70 سالگی به علت نیاز استخوان ها و کمتر در معرض خورشید بودن، استفاده از مکمل ویتامین D توصیه می شود.

مکمل های فیبر می توانند مفید باشند اما هیچ دلیلی برای قطع سبزیجات نیستند

برای یک رژیم ایده آل سبزیجات را به اندازه کافی در وعده های غذایی جای دهید اما بیشتر افراد روزانه فقط 25 گرم فیبر دریافت می کنند و سعی دارند که این کمبود را با مکمل های فیبر جبران کنند و خیالشان از جبران آن راحت می شود اما مکمل های فیبر هرگز نمی توانند جایگزینی برای غذا های فیبردار، میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و گیاهان دو لپه ای شوند.

پس قبل از هرکاری سعی کنید که استفاده از فیبر را از غذاهای طبیعی داشته باشید اما اگر باز هم کمبود را احساس می کردید، می توانید از مکمل های 3 گرمی فیبر یک بار در روز استفاده کنید و بعد از سه روز می توانید استفاده از این مکمل ها را افزایش دهید اما باید وضعیت سلامتی و بیماری هایی مثل دیابت را نزد پزشک مشخص کنید که فیبر باعث کاهش قند خون و کاهش جذب داروها می شود.

دو ویتامین مفید اما حساس

همانطور که در مطالب قبلی سلامت نمناک توضیح دادیم دلایل زیادی وجود دارد که باید از ویتامین A و ویتامین E استفاده کنید اگرچه که مصرف قرص آن ها به تنهایی مفید نخواهد بود.

ویتامین A:مقدار زیاد از ویتامین A مضر است و این ازدیاد باعث حالت تهوع ، سردرد ، سرگیجه، کما و گاهی اوقات مرگ فرد می شود و هرگز به خانم های باردار توضیه نمی شود. مقدار زیاد این ویتامین برای خانم ها باردار باعث ناقص شدن نوزاد می شود.

ویتامین E:مصرف این مکمل به مقدار زیاد، خطر ابتلا به بیماری ها و حملات قلبی را افزایش می دهد پس اگر از وارفارین استفاده می کنید، احتمالا در خطر هستید. مکمل های آنتی اکسیدان مثل ویتامین E می تواند احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد اما باید مراقب باشید که بیش از حد مصرف نکنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • با این 8 روش بدن‌تان را پاکسازی کنید
  • آب سیب زمینی و این همه خاصیت
  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • سیاستگذار در تله خودساخته
  • ویتامین ها و مکمل ها را چطور مصرف کنیم ؟
  • برای رفع یبوست این میوه را مصرف کنید
  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • ۵۰ درصد چاه‌های آب سمنان نیازمند مرمت و بازسازی است
  • خودداری شهروندان خوزستانی از نزدیک شدن به حاشیه رودخانه ها